My CMS

Kontakt: kulinarnetoiowo@gmail.com
  • HOME
  • O NAS
  • PRZEPISY
    • Obiady
    • Ciasta
    • Przystawki
    • Sałatki
    • Desery
    • Kolacja
    • Przekąski
    • Dressingi
    • Zupy
    • Inne
    • Podróże
  • PODROZE
  • WSPÓLPRACA
  • KONTAKT
  • Home
  • Blog
  • Przystawki
  • Carpaccio z buraka
 
0
Monika i Wiola
Thursday, 10 May 2018 / Published in Przystawki

Carpaccio z buraka

Uwielbiam buraki pod każdą postacią …Propozycji podania ich jest bardzo wiele, dzisiaj przedstawie Wam jedną z nich….Super przekąska na imprezę jak również poprostu na kolację….

2 pieczone buraki
Ser kozi (może być też feta czy np hummus)
Rukola
Ocet balsamiczny
Można posypać pestkami granatu, pestkami dyni czy orzechami włoskimi jak kto woli

– buraki zawinąć w folię i piec około godziny w 190 C, można też ugotować i potem obrać,
– pokroić buraki w cienkie plastry i rozłożyć ładnie na talerzu,
– posypać rozdrobnionym kozim serem i polać octem balsamicznym,
– na górę zwinąć garść rukoli i teraz można posypać se pestkami czy orzechami….smacznego

print
Oznaczone w: burak, granat, ocet balsamiczny, rukola, ser kozi

What you can read next

śledzie z tradycją, w occie i oleju
Śledzie w occie i oleju
Dip, hummus
Pasta z ciecierzycy i buraczków
koreczki z mozzarelli i pomidorków koktajlowych z bazylią i ziołami i octem balsamicznym
Koreczki z mozzarelli

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ostatnio dodane przepisy

  • Gnocchi z pieprzem i parmezanem.

    Pyszne domowe gnocchi , delikatne , kremowe lek...
  • Chleb

    Chleb z czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorkami

    Świeży pieczony chleb, tak naprawdę potrzebujem...
  • obiad, dodatek, kluski

    Kluski śląskie

    Klasyczne , niezmiennie pyszne zawsze wychodzą ...
  • ciasto , deser , brownie

    Bananowe Brownie

    Przepyszne brownie bez glutenu. Zdrowy i pyszny...
  • kakao , polewa, czekolada

    Najlepsza polewa czekoladowa jaką znam bez czekolady:-)

    Prosta, pyszna polewa. Pokochasz ją jak zrobisz...

Recent Comments

  • Monika i Wiola on Tofu z Chutney z Dyni
  • Mariola on Tofu z Chutney z Dyni
  • naleśniki on Naleśniki z serkiem śmietankowym Almette
  • Monika i Wiola on Tajska zupa z krewetkami
  • Gosia on Tajska zupa z krewetkami

Archiwum

  • February 2024
  • January 2024
  • March 2023
  • February 2023
  • January 2023
  • July 2022
  • April 2022
  • February 2022
  • July 2021
  • April 2021
  • March 2021
  • February 2021
  • January 2021
  • December 2020
  • November 2020
  • October 2020
  • August 2020
  • July 2020
  • June 2020
  • May 2020
  • April 2020
  • March 2020
  • January 2020
  • November 2019
  • September 2019
  • June 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • March 2019
  • February 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018

Kategorie

  • BBQ
  • Bułeczki
  • Chleby
  • Ciasta
  • Ciasta bezglutenowe
  • Ciasteczka
  • Dania bezglutenowe
  • Desery
  • Dip
  • Dressingi
  • Grill
  • Inne
  • Kolacja
  • Kuchnia indyjska
  • Nowości
  • Obiady
  • Pączki
  • Pasta do smarowania
  • Podróże
  • Porady
  • Przekąski
  • Przystawki
  • Ryba
  • Sałatki
  • Smoothie
  • Śniadania
  • Sosy
  • Święta Bożego Narodzenia
  • Święta wielkanocne
  • Torty
  • Uncategorized
  • wegetariańskie
  • Zupy

MENU

  • HOME
  • O NAS
  • PRZEPISY
  • PODROZE
  • WSPÓLPRACA
  • KONTAKT

PROSIMY O OPINIE

Prosimy o opinie na temat naszych przepisów online. Jeśli macie państwo jakieś sugestie, prosimy o kontakt mailem.

FOLLOW US

  • Facebook
  • Twitter

FOLLOW US

  • Pinterest
  • Instagram
© 2018 Kulinarnetoiowo.pl| All rights reserved. Web Design - Expose Design
TOP