Przepyszne brownie bez glutenu. Zdrowy i pyszny deser bez mąki. Bananowy banalnie prosty 🙂 idealny dla zabieganych.
Składniki
- 5 bananów ( jeden do dekoracji)
- 3 jajka
- 150 g masła orzechowego ( ja dodaję z kawałkami orzechów)
- 75 g kakao
- 75 g cukru
- 1 łyżeczka bez glutenowego proszku do pieczenia
Metoda
- W wysokim naczyniu umieść 4 banany , jajka i masło orzechowe. Blenderem zmiksuj składniki na jednolitą masę.
- Dodaj kakao, cukier , proszek do pieczenia i delikatnie wymieszaj szpatułką.
- Wyłóż blaszkę 20 x 25 cm papierem do pieczenia i wylej masę . Pokrój w kawałki banana i umieść go na powierzchni.
- Pieczemy około 25 minut do suchego patyczka w temperaturze 180 C. Oprósz cukrem pudrem i smacznego:-)