Przepyszna rozpływająca się w ustach karkówka, która idealnie przeszła smakiem i zapachem…smakuje lepiej niż schabowy i podobnie wygląda…
Potrzebujemy:
- 2 kg karkówki
Marynata:
- 4 jajka
- 1 łyżka pieprzu czarnego mielonego
- 1 łyżka słodkiej papryki
- 2 łyżki vegety
- 4 łyżki maggi
- 2 łyżki majonezu
- 4 łyżki mąki ziemniaczanej
- 4 łyżki oliwy
- 8 ząbków czosnku
Przygotowanie:
- karkówkę pokroić w około 1 cm plastry
- wszystkie składniki marynaty razem dokładnie wymieszać i maczać każdy plaster w tej zalewie i układać w misce czy jakimś naczyniu a następnie odstawić do lodówki na około 12 godzin
- po tym czasie wyjąć i bezpośrednio od razu smażyć na patelni
W naszym wydaniu podana z młodymi ziemniaczkami, koperkiem i mizerią…smacznego