Pyszna, bardzo aromatyczna sałatka dla wielbicieli czosnku i kopru. Można zrobić ją z ryżem tak jak w moim wydaniu lub z ulubionym makaronem….
Składniki :
- 2 torebki ryżu
- 300 g pieczarek
- 1 mała puszka kukurydzy
- niecałe pół pora ( zielonej części )
- 2-3 ząbki czosnku ( w zależności kto jak lubi )
- bardzo duża kiść świeżego kopru
- sól
- pieprz
- majonez
- sok z połowy cytryny
Przygotowanie:
- Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu
- pieczarki oczyścić , pokroić w kostkę i ugotować
- kukurydzę odsączyć
- koper posiekać
- po ostudzeniu ryżu i pieczarek wszystko razem wrzucamy do jednej miski, dodajemy kukurydzę, przeciśnięty przez praskę czosnek, koper, przyprawy, majonez i sok z cytryny
- dokładnie mieszamy i doprawiamy wedle uznania…..smacznego