My CMS

Kontakt: kulinarnetoiowo@gmail.com
  • HOME
  • O NAS
  • PRZEPISY
    • Obiady
    • Ciasta
    • Przystawki
    • Sałatki
    • Desery
    • Kolacja
    • Przekąski
    • Dressingi
    • Zupy
    • Inne
    • Podróże
  • PODROZE
  • WSPÓLPRACA
  • KONTAKT
  • Home
  • Blog
  • Ciasta
  • Kulki energetyczne
 
0
Monika i Wiola
Wednesday, 03 March 2021 / Published in Ciasta, Ciasta bezglutenowe, Ciasteczka, Desery, Inne, Nowości, Przekąski, Uncategorized

Kulki energetyczne


Kulki są słodkie i łatwe do zrobienia (bez pieczenia) są więc idealne na szybką słodką przekąskę podczas aktywnego dnia.

Składniki (20 kulek po 15 g do 20 g)

  • 150 g czekolady ciemnej lub gorzkiej
  • 150 g mąki kokosowej
  • 6 łyżek płynnego miodu
  • 4 łyżeczki kakao
  • 120 ml ciepłej przegotowanej wody
  • 100 g masła orzechowego

Metoda

  1. Czekoladę rozpuszczamy, dodajemy pozostałe składniki.
  2. Mieszamy, aż do połączenia składników.
  3. Jeśli masa jest zbyt sypka, można dodać odrobinę więcej miodu lub masła orzechowego.
  4. Formujemy kulki o wadze 15 g do 20 g . Wstawiamy do lodówki na około 2 godziny.
  5. Po schłodzeniu kulki ponownie lekko wygładzamy i formujemy na bardziej okrągłe.
  6. Na talerzu wsypujemy kakao i obtaczamy kuleczki.
  7. Możemy przechowywać w lodówce przez kilku dni.

print
Oznaczone w: czekolada gorzka, kakao, Mąka kokosowa, masło orzechowe

What you can read next

kluski na parze
Kluski na parze z nadzieniem serowym
do obiadu
Pieczona młoda kapusta z sosem tahini i musztardy
śniadanie , granola , maliny
Granola z malinami , greckim jogurtem i nasionami Chia

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ostatnio dodane przepisy

  • Gnocchi z pieprzem i parmezanem.

    Pyszne domowe gnocchi , delikatne , kremowe lek...
  • Chleb

    Chleb z czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorkami

    Świeży pieczony chleb, tak naprawdę potrzebujem...
  • obiad, dodatek, kluski

    Kluski śląskie

    Klasyczne , niezmiennie pyszne zawsze wychodzą ...
  • ciasto , deser , brownie

    Bananowe Brownie

    Przepyszne brownie bez glutenu. Zdrowy i pyszny...
  • kakao , polewa, czekolada

    Najlepsza polewa czekoladowa jaką znam bez czekolady:-)

    Prosta, pyszna polewa. Pokochasz ją jak zrobisz...

Recent Comments

  • Monika i Wiola on Tofu z Chutney z Dyni
  • Mariola on Tofu z Chutney z Dyni
  • naleśniki on Naleśniki z serkiem śmietankowym Almette
  • Monika i Wiola on Tajska zupa z krewetkami
  • Gosia on Tajska zupa z krewetkami

Archiwum

  • February 2024
  • January 2024
  • March 2023
  • February 2023
  • January 2023
  • July 2022
  • April 2022
  • February 2022
  • July 2021
  • April 2021
  • March 2021
  • February 2021
  • January 2021
  • December 2020
  • November 2020
  • October 2020
  • August 2020
  • July 2020
  • June 2020
  • May 2020
  • April 2020
  • March 2020
  • January 2020
  • November 2019
  • September 2019
  • June 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • March 2019
  • February 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018

Kategorie

  • BBQ
  • Bułeczki
  • Chleby
  • Ciasta
  • Ciasta bezglutenowe
  • Ciasteczka
  • Dania bezglutenowe
  • Desery
  • Dip
  • Dressingi
  • Grill
  • Inne
  • Kolacja
  • Kuchnia indyjska
  • Nowości
  • Obiady
  • Pączki
  • Pasta do smarowania
  • Podróże
  • Porady
  • Przekąski
  • Przystawki
  • Ryba
  • Sałatki
  • Smoothie
  • Śniadania
  • Sosy
  • Święta Bożego Narodzenia
  • Święta wielkanocne
  • Torty
  • Uncategorized
  • wegetariańskie
  • Zupy

MENU

  • HOME
  • O NAS
  • PRZEPISY
  • PODROZE
  • WSPÓLPRACA
  • KONTAKT

PROSIMY O OPINIE

Prosimy o opinie na temat naszych przepisów online. Jeśli macie państwo jakieś sugestie, prosimy o kontakt mailem.

FOLLOW US

  • Facebook
  • Twitter

FOLLOW US

  • Pinterest
  • Instagram
© 2018 Kulinarnetoiowo.pl| All rights reserved. Web Design - Expose Design
TOP