Doskonała na przekąki imprezowe, można ją podać na plastrach ogórka, grzankach, krakersach czy liściach np. cykorii…bardzo smaczna i zdrowa..
– 7 jajek (ugotowanych na twardo)
– łodyga selera naciowego
– pół cebuli czerwonej
– natka pietruszki lub koperku
– sól
– pieprz
– płatki chilii
– majonez wymieszany z gęstą śmietaną lub jogurtem greckim
– ogórek (długi świeży)
1) jajka można pokroić w drobną kostkę lub zetrzeć na tartce na grubych oczkach,
2) selera i cebulę pokroić tez w drobną kostkę,
3) natkę pietruszki lub koperku posiekać,
4) wszystko razem wymieszać i doprawić według uznania…
5) ogórek umyć i pokroić ze skórką w grubsze równe plastry i na nie wykładać łyżeczką lub tubą pastę jajeczną …można również pasta smarować sobie chleb czy np jakieś krakersy…smacznego