Pasta jajeczna z tuńczykiem i dodatkami.. Pełna smaku, aromatu, zdrowa i prosta w przygotowaniu… dobra na śniadanie, kolację czy nawet podana na grzankach, będzie świetnie nadawać się na każdą imprezę..
Składniki:
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 1/2 czerwonej cebuli
- 1-2 papryczki chili
- 6 jajek ugotowanych na twardo
- garść świeżego kopru
- 2 nieduże ogórki konserwowe
- 3 łyżki majonezu
- 1 łyżka jogurtu greckiego lub naturalnego
- sól
- pieprz
- ostra papryka
Przygotowanie:
- tuńczyka odsączyć na sitku i lekko odcisnąć z zalewy, cebulę, ogórki i papryczkę chili pokroić w drobniutką kostkę, koper posiekać a jajka zetrzeć na tartce na większych oczkach
- wszystko razem wymieszać z jogurtem i doprawić do smaku pieprzem, solą i ostrą papryką.. smacznego..