Sałatka znana wielu osobom ale z selerem konserwowym a ja proponuję Wam zdrowszą wersję i bardziej wiosenną ze świeżym selerem naciowym, który ma bardzo dużo wartości odżywczych a po którego tam mało nas sięga….
Składniki:
- 4 – 5 łodyg selera naciowego
- pól świeżego ananasa może być też z puszki
- 4 jajka ugotowane na twardo
- mała puszka kukurydzy konserwowej
- 1/3 pora zielonej części
- około 400 g szynki konserwowej
- majonez
- sól
- pieprz
- łyżka soku z limonki
Przygotowanie:
- selera pokroić w plasterki, ananasa,szynkę i jajka w kostkę, kukurydzę odsączyć na sitku a pora pokroić drobno w plasterki
- majonez wymieszać z pieprzem, solą i sokiem z limonki
- wszystko razem wrzucić do miski i dokładnie wymieszać, w razie konieczności doprawić.. smacznego