Bardzo lekka, zdrowa i smaczna sałatka dobra na przekąskę, kolację czy imprezę…
Składniki:
- 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
- 1 duża czerwona papryka
- 1 średnia czerwona cebula
- 1 puszka kukurydzy
- 1 szklanka lub woreczek brązowego ryżu
- 6-7 sztuk ogórków konserwowych ostrych
- 4 jajka ( ugotowane na twardo)
- garść natki pietruszki
- papryczka chili
- pieprz
- sól
- pieprz ziołowy
- jogurt naturalny
- majonez
Wykonanie:
- gotujemy ryż według przepisu na opakowaniu a następnie studzimy go
- ugotowane jajka obieramy i kroimy w kostkę
- cebulę, paprykę, ogórki tez kroimy w kostkę a papryczkę chili bardzo drobniutko
- siekamy natkę pietruszki
- odsączamy kukurydzę
- następnie wszystkie składniki mieszamy razem i gotowe….