Sos tatarski pasuje nie tylko do jajek, ale również do wędlin, mięs, pasztetów a także ryb… Jest wiele różnych przepisów, każdy jest dobry.. ale dzisiaj prezentuję Wam najlepszy….
Składniki:
- 1 szklanka majonezu
- 3-4 łyżki kaparów ze słoiczka
- 2-3 ogórki konserwowe
- 1/2 cebuli
- 6-7 grzybków marynowanych w occie
- 1 łyżka soku z cytryny
- świeżo mielony pieprz
- sól
Wykonanie:
- majonez blendujemy z kaparami
- ogórki, cebulkę i grzybki bardzo drobno kroimy w kostkę i wrzucamy do majonezu ( ilość kaparów, ogórków i grzybów zależy czy chcecie mieć gęsty, czy bardziej rzadki sos ),
- dodajemy sok z cytryny, pieprz i sól, jeśli jest potrzebna, ponieważ niektóre majonezy są już wystarczająco słone, więc najpierw należy spróbować czy wogóle jest potrzebna
- wszystko razem wymieszać i wstawić do lodówki do przegryzienia… smacznego