Ciasto bardzo czekoladowe, mięciutkie, pulchniutkie, wilgotne i tak pyszne, że zawsze trzeba robić podwójną porcje a i tak znika tego samego dnia….bardzo szybkie i proste w przygotowaniu…
Składniki :
- 125 g miękkiego masła
- 200 g drobnego cukru
- 2 jajka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanili
- 5 łyżek prawdziwego kakao
- 60 g mąki pszennej
- 1/4 łyżeczki soli
- 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie :
- w dużym rondlu rozpuścić masło, odstawić z ognia
- w misce ubić jajka z cukrem i wanilią a następnie dodać resztę składników i delikatnie wymieszać do połączenia
- cienką strużką wlewać masło i też delikatnie wymieszać
- przelać ciasto do formy o wymiarach 24×24 cm wyłożonej papierem do pieczenia
- piec w 180 °C około 25- 30 minut. Smacznego…
Ps. można posypać cukrem pudrem lub polać czekoladą