Przepyszna zupa na letnie dni prosto z Hiszpanii na twoim stole . Doskonale gasi pragnienie i sprawi , ze poczujesz się wspaniale .
Składniki
110g wędzonego łososia pokrojonego drobno
1 1/2 ogórka
1 dojrzałe awokado
1 duży pomidor
2 pomarańcze
2 cebulki dymki
1 ząbek czosnku
600ml soku pomidorowego
1 łyżka przecieru pomidorowego
1 łyżeczka tabasco
1 limonka ( tylko sok)
Pieprz i sól do smaku
Jako dodatek Oliwa z kolendry
Garść świeżej kolendry
100ml oliwy z oliwek
Metoda
1.Przygotuj warzywa i wszystkie produkty które będą ci potrzebne .
-łosoś pokrojony w drobną kostkę
-ogórek obrany ze skórki oczyszczony z nasion i pokrojony w drobną kostkę
-awokado obrane i pokrojone drobno
-cebulka pokrojona drobno ,
-pomarańcze zależy nam na całym miąższu z owoców .
-czosnek rozdrobniony
-pomidor obrany ze skórki , oczyszczony z nasion drobno pokrojony
-limonka wyciskamy z niej sok
2. Wszystkie przygotowane odpowiednio warzywa i owoce , umieszczamy w wysokim naczyniu . Dodajemy pozostałe składniki i blęndujemy .
3. Doprawiamy pieprzem solą wedle smaku.
4,Przyozdabiamy świeżą kolendrom lub możemy zrobić oliwę z kolendry . Potrzebny nam będzie możdzież . Drobno kroimy kolendrę i rozcieramy ja dobrze dodajemy oliwę i łączymy składniki dodajemy .Taką oliwą zdobimy naszą zupkę jej nadmiar możemy użyć do sałatek .