My CMS

Kontakt: kulinarnetoiowo@gmail.com
  • HOME
  • O NAS
  • PRZEPISY
    • Obiady
    • Ciasta
    • Przystawki
    • Sałatki
    • Desery
    • Kolacja
    • Przekąski
    • Dressingi
    • Zupy
    • Inne
    • Podróże
  • PODROZE
  • WSPÓLPRACA
  • KONTAKT
  • Home
  • Blog
  • Ciasta bezglutenowe
  • Kokosanki migdałowe
 
ciastka kokosowe z migdałami
0
Monika i Wiola
Friday, 24 April 2020 / Published in Ciasta bezglutenowe, Ciasteczka, Desery

Kokosanki migdałowe

Każdy chyba zna przepis na kokosanki, dzisiaj prezentuję wam inną ich wersję, bo z migdałami. Często zostaje nam dużo białek i nie wiemy, co z nich zrobić. Więc o to jeden z wielu pomysłów… Są chrupiące z zewnątrz a lekko ciągnące w środku, aromatyczne i pysznie kokosowo-migdałowe… Z przepisu wychodzi około 30 kokosanek, w zależności jakiej wielkości je zrobimy.. Są to ciasteczka bezglutenowe, więc może je jeść każdy, co jest dodatkowym plusem..

 

Składniki :

  • 5 białek ( około 30 g jedno )
  • 160 g drobnego cukru
  • szczypta soli
  • 200 g wiórek kokosowych
  • 70 g zmielonych migdałów
  • 1 łyżeczka olejku migdałowego

 

Wykonanie:

  1. wiórki wymieszać w miseczce z migdałami
  2. białka ubić ze szczyptą soli na sztywno i dodawać stopniowo, łyżka po łyżce cukier ( jak najdłużej, aż do rozpuszczenia cukru po każdej łyżce )
  3. do ubitej sztywnej piany dodajemy olejek migdałowy i wiórki kokosowe z migdałami, dokładnie wymieszać ( szpatułką )
  4. na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, wykładamy dwoma łyżkami masę ( jedną nabieramy masę, a druga zgarniamy )
  5. pieczemy w rozgrzanym do 160 st. piekarniku z termoobiegiem około 15 min. Trzeba sprawdzać, bo każdy piekarnik jest inny.  Jak są rumiane to znaczy, że są gotowe…. smacznego..
print
Oznaczone w: białka, cukier, kokos, migdały, olejek migdałowy

What you can read next

rożki z jabłkami
Ciastka z ciasta francuskiego z jabłkami
Pampuchy, czyli kluski na parze z sosem malinowym
beziki
Bezy

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ostatnio dodane przepisy

  • Gnocchi z pieprzem i parmezanem.

    Pyszne domowe gnocchi , delikatne , kremowe lek...
  • Chleb

    Chleb z czarnymi oliwkami i suszonymi pomidorkami

    Świeży pieczony chleb, tak naprawdę potrzebujem...
  • obiad, dodatek, kluski

    Kluski śląskie

    Klasyczne , niezmiennie pyszne zawsze wychodzą ...
  • ciasto , deser , brownie

    Bananowe Brownie

    Przepyszne brownie bez glutenu. Zdrowy i pyszny...
  • kakao , polewa, czekolada

    Najlepsza polewa czekoladowa jaką znam bez czekolady:-)

    Prosta, pyszna polewa. Pokochasz ją jak zrobisz...

Recent Comments

  • Monika i Wiola on Tofu z Chutney z Dyni
  • Mariola on Tofu z Chutney z Dyni
  • naleśniki on Naleśniki z serkiem śmietankowym Almette
  • Monika i Wiola on Tajska zupa z krewetkami
  • Gosia on Tajska zupa z krewetkami

Archiwum

  • February 2024
  • January 2024
  • March 2023
  • February 2023
  • January 2023
  • July 2022
  • April 2022
  • February 2022
  • July 2021
  • April 2021
  • March 2021
  • February 2021
  • January 2021
  • December 2020
  • November 2020
  • October 2020
  • August 2020
  • July 2020
  • June 2020
  • May 2020
  • April 2020
  • March 2020
  • January 2020
  • November 2019
  • September 2019
  • June 2019
  • May 2019
  • April 2019
  • March 2019
  • February 2019
  • December 2018
  • November 2018
  • October 2018
  • September 2018
  • August 2018
  • July 2018
  • June 2018
  • May 2018
  • April 2018

Kategorie

  • BBQ
  • Bułeczki
  • Chleby
  • Ciasta
  • Ciasta bezglutenowe
  • Ciasteczka
  • Dania bezglutenowe
  • Desery
  • Dip
  • Dressingi
  • Grill
  • Inne
  • Kolacja
  • Kuchnia indyjska
  • Nowości
  • Obiady
  • Pączki
  • Pasta do smarowania
  • Podróże
  • Porady
  • Przekąski
  • Przystawki
  • Ryba
  • Sałatki
  • Smoothie
  • Śniadania
  • Sosy
  • Święta Bożego Narodzenia
  • Święta wielkanocne
  • Torty
  • Uncategorized
  • wegetariańskie
  • Zupy

MENU

  • HOME
  • O NAS
  • PRZEPISY
  • PODROZE
  • WSPÓLPRACA
  • KONTAKT

PROSIMY O OPINIE

Prosimy o opinie na temat naszych przepisów online. Jeśli macie państwo jakieś sugestie, prosimy o kontakt mailem.

FOLLOW US

  • Facebook
  • Twitter

FOLLOW US

  • Pinterest
  • Instagram
© 2018 Kulinarnetoiowo.pl| All rights reserved. Web Design - Expose Design
TOP