Sałatka pięknie zielona, pyszna, zdrowa i zawierająca sporo wartości odżywczych. Pasuje na każdą okazję a także jako samodzielny posiłek czy przekąska. Zawierająca mało składników co znaczy, że bardzo szybko się ją przygotowuje… polecam…
Składniki:
- 2 brokuły
- feta
- pestki słonecznika ( około 1 łyżki)
- pestki dyni ( około 1 łyżki)
- płatki migdałów – duża garść
Sos:
- jogurt grecki
- 1-2 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka musztardy wieloziarnistej
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
- brokuły podzielić na mniejsze różyczki, ugotować w lekko posłodzonej i posolonej wodzie al dente i ostudzić
- fetę pokroić w kostkę
- podsmażyć na suchej patelni wszystkie pestki i migdały
- po ostygnięciu wymieszać z sosem i gotowe…smacznego…